Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пържени Чушки»Пипер с доматен сос на мама

Пипер с доматен сос на мама

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
20/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Любим сладък спомен от детството, незабравим вкус"

Необходими Продукти

  • олио - за пържене на пипера
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - 1/2 връзка
  • чушки - 10 бр. светлозелени
  • домати - 1.5 кг
  • чесън - 4 скилидки
  • олио - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре суровия пипер и го изпържете в горещо олио в тиган, като захлупите с капак да не пръска. Може да го изпържите и във фритюрник.

Аз използвах светло зелен по-дългичък пипер, но не тумбест като за пълнене. След това го слагаме в тенджера с капак, за да може да се задуши. Обелваме пиперките и леко ги посоляваме. Измийте, обелете доматите от кората, почистете.

Тъй като моите бяха по-твърдички направих малко кръстче с нож на всеки домат и ги попарих във вряла вода за няколко минутки. После обелих люспите на доматите. Обелените домати нарязах на ситно и пасирах с пасатор.

Изсипваме доматите в тенджера с 5 с.л олио и я слагаме да заври на не много силен огън, бъркаме често.Слагаме малко сол на вкус.Слагаме и черен пипер на вкус. Нарязваме чесъна на ситно и го добавяме, плюс 1/2 ч.л захар, за да не ни е кисел сосът. Бъркаме.

Доматеният сос се вари до сгъстяване. По желание можем да нарежем магданоз и да го сложим вътре. В чиния слагаме 2 пипера и върху тях сипваме от соса. Това е спомен от детството. Прави се лятото в моя край.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Mariane
Mariane
И моята майка така го приготвяше, много вкусно, наистина :)
08.07.2016 14:43