Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Малки топки със сирене и сусам за закуска

Малки топки със сирене и сусам за закуска

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Малки топки със сирене и сусам за закуска
Снимка: Марияна
1 / 5
20/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • масло - 4 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 1/2 бр.
  • захар - 1/2 ч.л
  • прясно мляко - 150 мл
  • вода - 40 мл
  • жълтъци - 1 бр.
  • семена - ръсеница
  • олио - 2 с.л
  • сирене - 250 г
  • луканка
  • филе
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресявам брашното в купа. Стоплям леко прясното мляко и водата поотделно. В топлото прясно мляко размивам маята с 1 с.л брашно. Правя си кладенче в брашно и слагам водата, прясното мляко със захарта и маята, която е шупнала.

Добавям маслото, солта. Разбърквам. Замесвам тестото върху набрашнен плот. Оставям го да втаса 50 мин. покрито на топло. После го деля на части. Сплесквам всяка върху набрашнен плот.Разточвам с точилка. Натрошавам си сиренцето в купа.

С лъжица си взимам от него и слагам в разточеният малък кръг. С ръце оформям да стане топка. Разбивам си жълтъка с олиото. Мажа топките и ръся със ръсеницита. Нареждам в тава с хартия за печене.

Пека на 180 градуса в загрята фурна. Не им трябва много време за печене. Вадя ги. Слагам си чинийка и около тях слагам нарязано на тънко луканка, филе, кашкавал. Хапваме като лека закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: