Пъдпъдъци в патладжан

20/06/2016
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
"Затворете очи и се опитайте да запомните всичко до поледната подробност, защото не всеки ден човек има възможност да опита подобен деликатес "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо452
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Почистете и измийте пъдпъдъците. Пригответе маринатата и накиснете пъдпъдъците в нея за 30 минути. Без да ги изваждате от марината ги сварете за 10 минути. Извадете ги от тенджерата и ги подсушете. Загрейте малко олио и ги запържете.

Срежете патладжаните на две. Издълбайте вътрешността и ги накиснете в посолена вода за 30 минути. Покрийте тавичка с хартия за печене и наредете подсушените патладжани.

В малко олио задушете последователно лука, чесъна, чушките, моркова и домата. Накрая добавете и вътрешността на патладжаните. Добавете подправки и свалете от котлона.

Разпределете една част от зеленчуковата смес в патладжаните. Поставете по един пъдпъдък и покрийте с останалата част от сместа. Наредете парчета бекон и поръсете със зехтин. Покрийте с фолио и печете на 180 градуса около 1.30 ч. Свалете фолиото и печете още 30 минути.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар