Добруджанска кавърма с готови кори

21/06/2016
Марияна Желева
отМарияна ЖелеваИноватор5262535343
"Не сме сигурни защо я наричат кавърма и твърдят, че е добруджанския край, но със сигурност тя е много, много вкусна "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 021
  • Преглеждания за месеца4063
  • Преглеждания за седмицата1160
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намажете голяма тава с олио навсякъде в това число и по стените, а не само дъното. В купа натрошете сиренето.

Ако имате домашно още по-добре, става по-вкусна и сиренцето остава целичко. Разтопете маслото. Взимаме една кора за баница и я поръсваме с малко масло, после с натрошено сирене.

Слагаме върху нея друга кора. Взимаме края на корите и набираме нещо като хармоника. Вече набрани ги слагаме в началото на тавата. Правим същото нещо докато тавата се напълни.

Отгоре поръсваме с масло.Слагаме кавармата в предварително загрятата фурна на 200 градуса. Печем докато корите много леко порозовеят. Изваждаме я. Докато се е пекла в купа разбиваме яйцата. Към яйцата прибавяме прясното мляко, солта.

Разбъркваме и с тази смес заливаме кавърмата много добре и равномерно. Слагаме отново кавърмата в фурната и печем на 180-200 градуса. Става с надиплени кори, мека и вкусна. Хапваме с айран.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар