Заешко задушено

16/11/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Заешкото месо е много вкусно, но е и капризно за приготвяне. Доверете ни се и няма да сгрешите!"
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо18 856
  • Преглеждания за месеца229
  • Преглеждания за седмицата35
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

  • заешко месо - 1 заек, порциониран
  • вода - 2 л, за маринатата
  • вино - 1/2 л
  • оцет - 250 мл
  • моркови - 1 брой, едро нарязан
  • лук - 1/2 глава, нарязана
  • дафинов лист - 2 броя
  • черен пипер - 15 - 20 зърна
  • карамфил - 2 зърна
  • чесън - 1 глава
  • мазнина - 3/4 ч.ч., за запържване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе марината от водата, оцета, виното, морковите, лука, дафиновите листа, черния пипер и карамфилчетата. Оставете я да ври 10 минути, махнете я от котлона и я оставете да се охлади напълно.

След това сложете в нея заешкото и оставете да се маринова 8-10 часа, като през 2 часа обръщате парчетата заешко.

След това отцедете месото, шпиковайте го с почистени скилидки чесън и запържете месото в 3/4 ч.ч. сгорещена мазнина.

Щом се позапържи равномерно, долейте 1 ч.ч. марината, захлупете тенджерата и задушавайте така. От време на време доливайте по малко от маринатата.

Задушаването продължава до пълно омекване на месото. Поднесете порция заешко задушено с гарнитура от картофено пюре, грах, зелен фасул с масло, ориз, макарони.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар