Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Луксозна бисквитена кутия - Бисквитиера

Луксозна бисквитена кутия - Бисквитиера

Elza TonevaElza Toneva
Новак
513175
Луксозна бисквитена кутия - Бисквитиера
Снимка: Elza Toneva
1 / 6
21/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
70 мин.
Порции
20
"Когато не е достатъчно само да приготвиш домашни шоколадови бонбони, трябва да ги поднесеш и във вкусна луксозна бисквитена кутия - изключително майсторство"

Необходими Продукти

  • мед - 250 г
  • кафява захар - 130 г
  • яйца - 1 бр.
  • ром - 2 с.л.
  • масло - 100 г меко
  • брашно - 500 г
  • сол - щипка
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • подправки - по 1 ч.л. индийско орехче, кардамон, джинджифил на прах, канела
  • брашно - за доомесване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте леко захарта и меда и ги прехвърлете в подходяща купа. Добавете към тях маслото, рома и маслото. Разбийте сместа с миксер до получаването на пяна. Пресейте брашното със содата, бакпулвера и всички подправки.

С постоянно бъркане добавете брашното към сместа с мед. Разбъркайте до получаване на лепкаво тесто, което се прибира за няколко часа в хладилник.

Разстелете на малки части тестото върху хартия за печене в желаните от вас размери и печете във форма по избор. При мен е във формата на сърце.

Печете в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 7-10 минути. Изпечените форми се слепват с роял айсинг. Украсата, която съм използвала, са рози от захарен фондан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Elza Toneva
Elza Toneva
Захарното тесто малко количаство може да си купите от сладкарски магазин . CookiBooki и GATTO във Варна. Там също има и сладкарска боя и всичко необходимо за сладкарството. Може разбира се да си поръчате и от сладкарски сайт - напишете "сладкарски принадлежности"!
Благодаря ви за високите оценки на моето творение!
28.06.2016 00:19
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Браво ,цветно и много красиво Всичко е изпипано без забележки и поднесено по уникален начин
22.06.2016 11:29
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Изпълнението е много професионално! Поздравления!
Искам да те попитам, от къде се снабдяваш с готовата захарна маса? Има и златист прашец.
Продуктите от някакъв сайт ли са и може ли да се закупуват в по-малки количества, защото обикновено се предлага в големи разфасовки.
21.06.2016 19:50