Сушени чушки, пълнени с гъби и булгур

22/06/2016
KaterinaSpasova
отKaterinaSpasovaЧирак7035971
"Една ароматна и вкусна рецепта, в която се влюбихме веднага. Излишно е да подчертаваме, че е и полезна "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо492
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бульоните се заливат с два литра гореща вода и се разбъркват, докато се разтворят напълно. В два отделни съда се слагат чушките и булгурът и се заливат с по един литър от горещия бульон, след което се захлупват за 20- 30 минути.

Празът се почиства и нарязва хубаво, както и гъбите. В няколко лъжици мазнина се задушава празът, докато започне да омеква. След 10- тина минути към него се добавят нарязаните гъби и задушаването продължава до пълното омекване на гъбите.

Ако се наложи, огънят се изключва. Когато минат 30 минути и булгурът почти или напълно е поел бульона, той се добавя към гъбите с праза, подправя се с черен пипер, риган и мащерка и се задушават заедно за 7- 8 минути, за да си поемат ароматите.

Чушките се оцеждат от бульона, пълнят се със сместа и се нареждат в тавичка. Заливат се с част или целият бульон, в който са киснали.

Доматите се нарязват на кръгчета, които се нареждат върху чушките. Отгоре се заливат със струйка олио и се пекат на 180 градуса- 15- 20 минути.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар