Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Сушени чушки, пълнени с гъби и булгур

Сушени чушки, пълнени с гъби и булгур

Потребител#165452Потребител#165452
Чирак
733681694341
Сушени чушки, пълнени с гъби и булгур
Снимка: Потребител#165452
2 / 4
22/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Една ароматна и вкусна рецепта, в която се влюбихме веднага. Излишно е да подчертаваме, че е и полезна"

Необходими Продукти

  • сушени чушки - 2 пакета
  • булгур - 1 ч.ч.
  • гъби - 200 г
  • праз - 1 стрък
  • бульон - 4 бр. зеленчуков
  • черен пипер
  • риган
  • мащерка
  • домати - 2 бр.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бульоните се заливат с два литра гореща вода и се разбъркват, докато се разтворят напълно. В два отделни съда се слагат чушките и булгурът и се заливат с по един литър от горещия бульон, след което се захлупват за 20- 30 минути.

Празът се почиства и нарязва хубаво, както и гъбите. В няколко лъжици мазнина се задушава празът, докато започне да омеква. След 10- тина минути към него се добавят нарязаните гъби и задушаването продължава до пълното омекване на гъбите.

Ако се наложи, огънят се изключва. Когато минат 30 минути и булгурът почти или напълно е поел бульона, той се добавя към гъбите с праза, подправя се с черен пипер, риган и мащерка и се задушават заедно за 7- 8 минути, за да си поемат ароматите.

Чушките се оцеждат от бульона, пълнят се със сместа и се нареждат в тавичка. Заливат се с част или целият бульон, в който са киснали.

Доматите се нарязват на кръгчета, които се нареждат върху чушките. Отгоре се заливат със струйка олио и се пекат на 180 градуса- 15- 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: