Кокошка с ориз, магданоз и моркови на фурна

22/06/2016
Марияна
отМариянаМастър Шеф6362555813
"Каквото и да си говорим, това ястие с пиле от магазина просто няма как да се получи толкова добре "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 220
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кокошката се нарязва на порции, измива се много добре. Слага се тенджера с вода. Варим нарязаните парчета от кокошката. Слагаме щипка сол при кокошката. След като заври се отпенва. След отпенване слагаме в бульона 3-4 зърна черен пипер. Варим до почти пълна готовност но месото, но не да e много сварено, защото после ще го печем във фурната.

Нарязваме лука на ситно. В тиган с горещо олио запържваме лука. Моркова нарязваме на колелца и го слагаме при лука. Изчистваме ориза и го измиваме. Прибавя се измитият ориз при лука и се запържва докато стане прозрачен.

Към края се добавя и щипка сол, черен пипер смлян. В подходяща тава слагаме ориза. Върху ориза нареждаме порциите сварена кокошка, но без гръбнака (него си го оставяме за супа).

Прецеждаме бульона с голяма цедка и наливаме част от него. Разбъркваме с дървена лъжица в тавата. Нарязваме джоджен. Поръсваме отгоре и печем в умерена фурна. Изцеждаме сока на 1/2 лимон.

След като ястието е почти готово поливаме със сока от лимона равномерно. Покриваме с фолио и пак слагаме да печем.Да ви е сладко! Вкусна рецепта, която знам от интернет.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

цветослава киркова
Няма нищо по-вкусно от домашното месо !
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв