Печени картофи на фурна

17/11/2011
"Невероятно хрупкави и вкусни са тези печени в бира картофки. Рецепта, която заслужава място на вашата трапеза"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо165 105
  • Преглеждания за месеца4701
  • Преглеждания за седмицата900
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • мазнина - 100 мл олио
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • къри - 1/2 ч.л.
  • бира - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете картофите и ги нарежете на парчета. изсипете ги в голяма тава, полейте ги с мазнината и бирата. Посолете, прибавете черен пипер и къри.

Объркайте, долейте малко топла водичка и сложете да се пекат до приятен загар или до омекване на картофите.подобни рецепти тук

5 14
4 8
3 6
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Бистра
Бистра
04.03.2017 19:07
Изпробвах рецептата с червени картофи - те даже могат да се готвят с кожата - стана добре :)
1
0
Наталия Петрова
Немога да разбера защо изобщо трябва да се слага вода или бира!? Картофите стават божествени и само с олио и сол( и неса сурови).Опитайте!Според мен ако трябва да се сложи подправка то това не съмнено е джоджън.
9
2
Aneli
Aneli
25.02.2016 06:06
stiga s tova kari to ne e balgarskat kuhnya po skoro v indiiskata. aman ot poindiichvane na Bg kuhnya
1
10
Бистра
Бистра
04.03.2017 19:22
първо ако си толкоз българка пиши на кирилица - второ този сайт не е за злобни критики
аз също готвя с къри и това не ме прави по-малко българка
8
0

Виж всички коментари или напиши такъв