Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Паниран скорпид

Паниран скорпид

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Паниран скорпид
Снимка: Йорданка Тасева
1 / 4
23/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • скорпид - 3 - 4 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • брашно
  • сол
  • олио
  • черен пипер
  • бяло вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почиства се рибата, като се внимава с отровния шип на главата й. Транжирайте старателно. Най-добре махнете главата и я одерете.

Отделете парчетата бяло месо старателно. Пригответе марината от виното и чаша вода. Осолете рибата на вкус, добавете черен пипер и я сложете в марината за няколко часа.

Парчетата риба овалваме в брашно и в разбито яйце. Пържим в загрято олио. Сервирайте с резени лимон. Върви идеално с чаша студено бяло вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: