Чорба от свински уши

23/06/2016
Йорданкаот ЙорданкаГотвач 2x
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 370
  • Преглеждания за месеца79
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свински уши - 4 - 5 бр.
  • черен пипер - на зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме старателно ушите. Слагаме ги в тенджера с вода на котлона. Когато заври ги отпенваме. Прибавяме няколко зърна черен пипер и сол.

Имайте предвид, че водата ще намалее, затова не прекалявайте със солта. Когато се сварят ушите ги вадим от бульона. Нарязваме ги на малки парченца и ги връщаме обратно в бульона. Оставяме ги да заври още веднъж.

По желание може да се направи застройка или да се добави малко размито брашно, за да се сгъсти. Сервира се топло. Задължителни подправки към нея са лют червен пипер и счукан чесън с оцет.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар