Тарталети с шунка и яйце

23/06/2016
Албена
отАлбенаМастър Шеф49874018553
"Вкусна и бърза вечеря, която можем да приготвим с минимум продукти само за половин час. Да запретваме ръкави тогава "
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо461
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на формичките поставяме парче хартия за печене. Разточваме тестото, за да не се разлиства много при печене.Изрязваме кръгове, малко по-големи от диаметъра на формите и ги поставяме във формите. После надупчваме тестото с вилица.

Загтяваме фурната до 200 градуса и поставяме формичките с тесто да се запекат за около 10 минути. След като се извадят от фурната се притиска вече изпеченото тесто с с пръсти за да оформите добре тарталетата.

Върху изпечените форми поставяме по един лист сирене. Нарязваме бекона на ленти и завиваме все едно оформяме гнездо. В средата чукваме по едно яйце. Поръсваме със ситно нарязан зелен лук. Запичаме тарталетите във фурната за 10-15 минути докато се коагулира белтъкът.

Тарталетите са по рецепта на Йоли и са много вкусни и ефектни.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар