Панирани пилешки пръчици с чеснов сос

23/06/2016
"За съжаление най-хубавите неща в света са незаконни, неморални или панирани и се пълнее от тях. Но пък си струва да опитате панираните ни пилешки пръчици с чеснов сос "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 299
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • пилешко филе - 400 г
  • панировка - 4 - 5 с.л. за пиле
  • яйца - 3 бр.
  • сол
  • майонеза - 4 с.л.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - за пържене
  • лимон
  • магданоз - 1 клонка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките филенца на лентички. Овкусете ги със сол и ги оваляйте в панировка за пиле. Разбийте яйцата.

Сгорещете олиото в подходящ съд. Потопете пилешките пръчици в яйце и изпържете до златисто от всички страни. Отцедете на домакинска хартия.

Направете чесновия сос, като смесите майонезата с киселото мляко. Добавете пресованите скилидки чесън.

Поднесете пилешките пръчици с чеснов сос. Гарнирайте с парче лимон и свеж магданоз.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар