Тиквички с Бешамелов сос

23/06/2016
"И баба знае да приготвя тиквички с млечен сос, но само истинската баба мастър шеф ще приготви на внуците си тиквички с бешамелов сос "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 947
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и почистени тиквички нарежете на колелца. Посолете със сол и ги оставете за около 20-30 мин., за да си пуснат сока и да омекнат.

Пригответе соса като загреете маслото, добавите нарязаните на ситно скилидки чесън. Добавете брашното и млякото, като бъркате непрекъснато до сгъстяване и получаване на гладка консистенция.

Добавете индийско орехче и млян черен пипер. Намажете подходящ съд за печене с олио и наредете един ред тиквички. Поръсете със сос, настърган кашкавал и моцарела. Последно завършете с ред тиквички. Оставете малко сос за поливане.

Запечете тиквичките за около 30 минути. Прибавете яйцата и заквасената сметана към бешамеловия сос и разбъркайте. Извадете тиквичките и полейте с течността. Поръсете с моцарела и кашкавал и допечете до златисто.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

marcheva14  Мария Симеоно
Чудесна лятна рецепта, Весе, много ми хареса. Записах си всичко, но вместо нашенски кашкавал ще добавя някакво друго твърдо настъргано сирене, а за моцарелата вече е ясно.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв