Ислим кебап

Ислим кебап
Снимка: Цветомира Рогачева-Тодоро
1 / 2
24/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Това е може би едно от най-любимите ни ястия от турската кухня, страхотно, сочно и ароматно"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр. големи или 4 бр. по - малки
  • за каймата
  • кайма - 400 - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • кимион
  • черен пипер
  • магданоз
  • мащерка
  • чубрица - прясна
  • риган
  • босилек - 2 - 3 листа
  • кашкавал
  • за доматения сос
  • доматен сок - около 1 литър или няколко пресни домата
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сол
  • захар - 1 - 2 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • канела - щипка
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • босилек
  • магданоз
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рецептата е адаптирана от Домашни вкусотии. Следвала съм точно рецептата и се получи прекрасно.

Доматения сос приготвих, като запържих за кратко лука и чесъна, след това добавих домата и подправките. Оставих да поври докато се сгъсти малко.

Нарязвам патладжана на дълги филийки и го посолих, за да си пусне горчивината.

Запържих патладжана, в него увих кюфтенцата от вече овкусената кайма, като закрепих крайчетата на патладжана с клечка за зъби.

Залях с доматения сос, покрих с фолио и пекох на 200 градуса за 20 минути, след това махнах фолиото, поръсих с кашкавала и запекох до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Mariane
Mariane
Изпитана рецепта за ужасно вкусно ястие, страхотно!
07.07.2016 10:24
1
2