Стерилизиран зелен фасул

23/06/2016
Гергана  Георгиева
отГергана ГеоргиеваМастър Шеф297859802
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6-7 буркана
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо914
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме зеления фасул, като изрязваме дръжките и връхчетата на шушулките. Нарязваме го на парчета с дължина около 3-4 см. Измиваме бурканите ( около 6-7 буркана от 800 мл излизат).

Пълним бурканите с нарязан зелен фасул, като го натискаме с пръстите, за да се напълнят, колкото може по плътно. Във всеки буркан слагаме по 1 чаена лъжичка сол и заливаме до горе със студена вода.

Затваряме здраво с капачки и слагаме да се стерилизират. Когато заврят бурканите, трябва да врят не по-малко от два часа, в противен случай има опасност консервите да се развалят.

Така стерилизиран зеленият фасул може да се съхранява неограничено време и да се използва за различни салати, готвени ястия и гарнитури.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар