Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Стерилизиран зелен фасул

Стерилизиран зелен фасул

Стерилизиран зелен фасул
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
23/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6-7 буркана
"Стерилизиран зелен фасул винаги ще ви потрябва, защото с него може да приготвяте най-различни ястия"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 5 кг
  • сол - 5 ч.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме зеления фасул, като изрязваме дръжките и връхчетата на шушулките. Нарязваме го на парчета с дължина около 3-4 см. Измиваме бурканите ( около 6-7 буркана от 800 мл излизат).

Пълним бурканите с нарязан зелен фасул, като го натискаме с пръстите, за да се напълнят, колкото може по плътно. Във всеки буркан слагаме по 1 чаена лъжичка сол и заливаме до горе със студена вода.

Затваряме здраво с капачки и слагаме да се стерилизират. Когато заврят бурканите, трябва да врят не по-малко от два часа, в противен случай има опасност консервите да се развалят.

Така стерилизиран зеленият фасул може да се съхранява неограничено време и да се използва за различни салати, готвени ястия и гарнитури.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: