Лятна вкусотия с пипер, домати и патладжан

24/06/2016
Марияна Желеваот Марияна ЖелеваИноватор 2x
"Апетитът идва с ... най-вкусната лятна вкусотия със зеленчуци от градината "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо744
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • патладжан - 1 бр.
  • захар - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 1/4 връзка
  • пипер - 5 бр.
  • домати - 900 г
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре суровия пипер. Изпичаме го на чушкопек. След това пипера го слагаме в съд и покриваме с капак да омекне. След това го белим, почистваме от семките и дръжките. Не го мием.

Готовият почистен печен пипер го режим на парчета. На патладжана белим кората. Режем на парчета и го слагаме в купа, леко посоляваме. Оставяме го на страна.

На доматите правим малко кръстче с нож и ги попарих във вряла вода за няколко минутки. После обелих люспите на доматите. Почистени вече, ги нарязах на ситно и пасирах с пасатор.

Патладжана, който си отделихме да му се махне горчивината, го пържим в тиган с горещо олио леко, защото после ще го сложим да ври в соса. Изсипваме доматите в тенджера с малко олио и я слагаме да заври. после намаляваме, бъркаме често.

На вкус слагаме сол и черен пипер. Нарязваме чесъна на ситно и го добавям. Към доматения сос слагам и щипка захар, за да не е кисел. Бъркаме. Слагаме вътре печения и нарязан пипер и изпържения патладжан.

Соса се вари до сгъстяване. Нарязвам магданоз и го слагам към края на варенето. Сипваме в чиния. Хапваме с препечен хляб. Правя няколко вида през лятото с такива летни зеленчуци, вкусни всяка една.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар