Патешка супа

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Патешка супа2 / 3
16/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4-5
"Толкова ароматна, толкова вкусна, как да не си сипеш още една порция?"

Необходими Продукти

  • патешко месо - дреболии и 200 г месо
  • моркови - 1 брой
  • целина - 1 глава
  • лук - 1/2 глава кромид
  • черен пипер - 15 зърна
  • сол - на вкус
  • ориз - 2 с.л. или 3/4 ч.ч. фиде
  • масло - 1 с.л. прясно
  • магданоз - накълцан
  • яйца - 2 броя
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патешките дреболии и ги сварете заедно с крилете, краката, шията, 1 морков, резен целина, лука, зърната черен пипер и сол.

Когато месото омекне, извадете го, махнете костите и го накълцайте. Прецедете бульона и върнете в него месото.

Щом супата заври отново, добавете ориза или фидето. Доварете за 10 минути, свалете от котлона и пуснете бучката масло и накълцания магданоз.

Застройте супата с разбитите яйца с киселото мляко. Поднесете топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

начинаещ готвач
начинаещ готвач
За да стане супата по-жълта, може да добавите малко куркума.
25.09.2012 21:23
5