Багети с маслини и сусам

25/06/2016
"Такива багети няма да намерите в магазина, затова запретвайте ръкавите и заедно да ги омесим "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо194
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • вода - 1 ч.ч.
  • кубче - 1/3 мая
  • захар - 1 щ.
  • сол - 1 щ.
  • яйца - 1/2 бр. за намазване
  • сусам - за поръсване
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • маслини - 9 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме си брашното в купа. Правя си кладенче. Размивам маята в топла водичка. Прибавям вече размитата мая с водата в брашното.

Добавям щипка сол и щипка захар, и олиото. Нарязвам си маслините, преди това им махам костилките. Слагам нарязаните маслини при останалите съставки.

Замесвам тесто. Прехвърлям си го върху набрашнен плот и доомесвам. Оставям да втаса тестото за 30 мин. Разделям го на 6.

От всяка част правя малка франзела. Издължавам тестото с ръце. Слагам ги в тава, застлана с хартия за печене и мажа с разбитото яйце с помоща на четка.

Поръсвам обилно със сусам. Пека в загрята фурна на 180 градуса.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар