Изненадващо вкусни пълнени чушки

25/06/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257166
"Щипка пармезан и обичаните от всички пълнени чушки стават двойно по-вкусни "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 976
  • Преглеждания за месеца709
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • чушки – 10 - 12 бр. червени
  • кайма – 600 г
  • ориз – 2 ч.ч.
  • лук – 1 глава
  • кашкавал – 150 г или пармезан
  • олио – 2 к.ч.
  • чубрица – 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • куркума – ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изтърбушваме и измиваме червените чушки.

Нарязваме лука и го слагаме да се пържи в дълбок тиган с олио.

Когато стане прозрачен, добавяме каймата и 1 к.ч. вода, задушаваме я и добавяме подправките, посоляваме и слагаме черен пипер.

Разбъркваме добре и сипваме измития ориз. Готвим. докато поеме водата.

Настъргваме кашкавала и го смесваме с изстиналата плънка.

Пълним чушките със сместа и ги подреждаме в тава с малко олио на дъното. Доливаме вода до 1/3 от чушките и слагаме на среден огън – 200 градуса във фурната да се пече до готовност.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар