Патладжани в доматен сос

02/07/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257166
"Не е за вярване какви вкусотии може да се сътворят само с 2 зеленчука "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо755
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, обелваме и нарязваме патладжана на шайби. Поръсваме обилно със сол и оставяме за 1 час да се отцеди горчилката. Измиваме и подсушаваме патладжана и го редим в намаслена тава, отгоре също поръсваме с малко олио.

Печем патладжана в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.

В сгорещено олио запържваме наситнените лук и чесън и добавяме доматите, готвим за кратко, докато соса започне да се сгъстява, овкусяваме със сол, пипер и кимион на вкус. Махаме от котлона и поръсваме с наситнения магданоз.

Може да наредим патладжана ва пластове в тавичка и между него да разпределим соса или да изсипем соса директно в тавата, в която сме го пекли.

Запичаме ястието за още 20 минути.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар