Класическо зеле със свинско

25/06/2016
Лидия - Гери
отЛидия - ГериГотвач2571541
Приготвяне35 мин.
Готвене60 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 907
  • Преглеждания за месеца255
  • Преглеждания за седмицата75
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелето се почиства, нарязва се на парчета, посолява се, намачква се леко и се запържва в мазнина.

Към него се добавя доматеното пюре /около 3 лъжици/, предварително нарязаното на късове и запържено до полуготовност свинско месо, сол, червен пипер, черен пипер.

Сипва се около 2 чаши вода и малко мазнина и се вари до готовност. Накрая се поръсва със ситно нарязан пресен магданоз.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Албена
Албена
26.06.2016 13:37
Аз знам от моята майка,че се добавя и съвсе малко лимонена киселина,за да не сладнее много зелето.Но това вече е въпрос на вкус.
0
0
Стан Ой
Стан Ой
26.06.2016 13:33
Тази рецепта ме върна в детските ми години .Баба ми едно време точно така го правеше зелето ама слагаше и малко масчица, та ставаше трепач. А сега никой не го готви така, младите все искат да им е диетично, та му забравихме вкуса.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв