Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Аламинути»Панирани ябълкови кръгчета

Панирани ябълкови кръгчета

OpitNeOpitOpitNeOpit
Новак
53312
Панирани ябълкови кръгчета
Снимка: OpitNeOpit
1 / 2
25/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Еха, усещате ли какъв аромат се носи от кухнята"

Необходими Продукти

  • ябълки - 3 или 4 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 2 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • брашно - колкото е необходимо за получаване на тесто, малко по - гъсто от палачинково
  • захар - за овалване
  • канела - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват и се нарязват на кръгчета с дебелина около 1 см и семенната част се изрязва. Аз използвах сърцевидна формичка.

От останалите продукти се забърква тесто, малко по- гъсто от палачинковото.

Нарязаните ябълки се топят в пането и се пържат в сгорещено олио, докато получат златист цвят.

При изваждането им веднага се овалват в смес от захар и канела.

Сервират се с топка сладолед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: