Свинско с лапад

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Свинско с лапад
Снимка: Йорданка Тасева
1 / 4
25/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
5
"От личен опит ви казваме - вкусът на лапада чудесно допълва свинското месо - изключително хармонична комбинация, която гарантирано ще ви допадне"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г
  • лапад - 2 връзки
  • зелен лук - 1 връзка
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинското месо на парчета. Слагаме сол и смлян черен пипер на вкус. Объркваме го добре да се разнесат подправките. Слагаме ги в тенджерка с малко олио да се запържи леко.

Така стават по-вкусни. Прибавяме нарязания лапад, може и да го накъсате. Заливаме с гореща вода. Добавяме нарязания на ситно лук и оставяме да къкри.

Прибавете лъжичка-две червен пипер. По желание може да се настърже и домат. Когато се свари месото е готово.

Ако искате да е по-гъста консистенция, може малко преди да свалите от котлона да добавите 2 лъжици брашно, размито във вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: