Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Кубинска баклава

Кубинска баклава

NikolNikol
Чирак
5518190144
Кубинска баклава
Снимка: Nikol
1 / 2
26/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Една хапка от тази кубинска баклава ще ви изпрати на Острова на свободата, сред смугли красавици и аромат на пури"

Необходими Продукти

  • кори - 1 пакет, готови
  • За плънката
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1ч.ч.
  • брашно - 1ч.ч
  • бакпулвер - 1 п.
  • орехи - 2 ч.ч. смлени
  • локум - 1 пакет
  • канела - 2 с.л.
  • масло - 70 г
  • За сиропа
  • захар - 3 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • вода - 1 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата заедно със захарта и брашното, след това се прибавят орехите и канелата. Бакпулверът се пресява с брашното.

В намазнена тава се слагат по две кори и от плънката, както и от локума.Така се повтаря, докато свърши плънката и корите.

Най-отгоре се нарязва на ромбове и се поръсва с масло. Пече се на 200 градуса за около 30-40 минути.

След като баклавата изстине, се приготвя сиропът и се полива, докато е горещ.

Оставя се да престои 1 нощ и е готова за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Лидия - Гери
Лидия - Гери
И аз приготвям така баклавата с плънка, само не слагам локум, и се получава много сочна.
27.06.2016 16:02
2
1
Покажи всички подкоментари
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Вкусотия!
26.06.2016 21:21
1
Покажи всички подкоментари