Кюфтета от гъби и галета

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1961k2071k1
Кюфтета от гъби и галета
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
26/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
15 бр.

Необходими Продукти

  • гъби - 800 г
  • олио - за пържене
  • прясно мляко - 80 мл
  • яйца - 2 бр.
  • хляб - 150 г бял
  • галета - 100 г
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се нарязват на дребно и се задушават в малко вода докато омекнат. Оставят се да се охладят, след което се намачкват.

Към тях се прибавят предварително накиснатият в прясно мляко хляб, едното яйце и подправките, като предварително сме нарязали магданоза на ситно.

Омесваме сместа и от нея оформяме кюфтета. Последователно ги потапяме в галетата и разбитото яйце. Пържим ги от двете страни до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: