Домашна фокача със зехтин

27/06/2016
"Има нещо пленително и много лично в това да приготвиш домашна фокача и да я поднесеш още топла, с маслини, малко сирене и домат "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо415
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • брашно - 500 - 600 г бяло
  • зехтин - 15 - 20 мл
  • мед - 1 с.л.
  • сол - 1 щ.
  • мая - 1 пакетче
  • вода - 300 - 350 мл хладка
  • зехтин - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме всички съставки и омесваме меко тесто, което не лепне. Намазваме със зехтин тестото и оставяме в купата да втаса около час и половина два, като покриваме с леко влажна кърпа.

Като втаса, пускаме фурната да загрява на 220-230°С. Постиламе хартия за печене в голяма тава и прехвърляме тестото там.

Без да го месим, само го разстиламе хубаво с ръце, така че да стане с еднаква дебелина навсякъде и с пръсти правим малки кладенчета, като натискаме тестото към дъното на тавичката.

Тук вече може да разнообразите по ваш вкус и в дупчиците да сложите най различни билки, маслини, сушени домати и т.н.

Аз поръсвам обилно със зехтин, оставям за 15-20 минути, без да покривам и слагам във фурната.

Пече се около 35 минути или до златисто.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Марияна Желева
Хареса ми рецептата. Много добре изглежда фокачата. Зехтина дава много хубав вкус. Скоро ще я направя.Поздравления!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв