Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Гевреци»Усукани гевреци със сусам

Усукани гевреци със сусам

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Усукани гевреци със сусам
Снимка: Марияна
1 / 2
27/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.

Необходими Продукти

  • вода - 120 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • олио - 80 мл
  • масло - 20 гр.
  • захар - 1/4 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • сусам - за поръсване
  • брашно - 2 1/2 ч.ч.
  • мая - 1/2 кубче
  • белтъци - 1 бр.
  • жълтъци - 1 бр. + 1 с.л олио, за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стопляме си прясното мляко и водата. Смесваме двете течности. В тях си размиваме маята. В същата купичка в която си я размиваме си слагаме и 1 с.л брашно и щипка захар.

След като шупне я слагаме в съд, в който сме пресели вече брашното и сме си направели кладенче. Разбиваме белтъка, слагаме и него вътре. Добавяме щипка сол, останалата захар и олиото.

Размекваме маслото. Слагаме и него. Замесваме тесто. Набрашняваме си плота и го доомесваме. После го покриваме с кърпа на топло да втаса за 30 мин.

Разделяме тестото на части, след като е втасало. От тях точим фитили. Всеки фитил усукваме в една посока. После съединяваме двата края. Редим усуканите гевреци в тава застлана с хартия за печене.

Втасват 50 мин. Разбиваме си жълтъка от яйцето с 1 с.л. олио в купичка. Мажем с помощта на четка с разбит жълтък. Поръсваме със сусам. Печем в загрята на 180 градуса фурна. До ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Деница Димитрова
Деница Димитрова
Сложете си мед или сиренце, тъй като стават безвкусни.
24.12.2018 14:41