Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница на Тиган»Баница на тиган с тънки кори

Баница на тиган с тънки кори

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Баница на тиган с тънки кори
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
06/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет готови, от тънките
  • сирене - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 50 мл
  • прясно мляко - 200 мл
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на дълбок тиган слагаме 1 с.л. олио и поставяме две кори, така че краищата им да са извън тигана.

Върху тях сипваме 3 с.л. от предварително разбитите яйца с млякото и бакпулвера. После още две кори, но намачкани, за да не стърчат извън тигана. Ръсим с олио и млечно-яйчната смес и повтаряме, докато сложим половината кори.

Натрошаваме сиренето и го сипваме върху корите, като разпределяме равномерно.

Продължаваме да редуваме кори с олио и плънка, накрая завиваме с външните кори и поставяме баницата да се пече на загрят котлон за 5 минути на силен огън, намаляваме огъня на и печем баницата още 10 минути.

Внимателно я обръщаме и запичаме и от другата страна за още 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: