Свинска плешка с рататуй

28/06/2016
Севда Андрееваот Севда АндрееваМастър Шеф / Автор
"Това е един чудесен побългарен вариант на френския рататуй, който много ни допадна "
Приготвяне50 мин.
Готвене120 мин.
Общо170 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо921
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг-
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинска плешка – 1 кг
  • лук – 5 - 6 глави
  • патладжани – 1 бр.
  • тиквички – 1 бр.
  • моркови – 2 бр.
  • домати – 2 бр.
  • чушки – 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр. зелена
  • доматена салца – 1 с.л.
  • нишесте – 1 с.л.
  • олио – 2 к.ч.
  • чубрица – 1 с.л.
  • червен пипер – 1 ч.л.
  • черен пипер – 1 ч.л.
  • сол
  • соев сос – 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на малки парчета, измиваме ги и ги мариноваме за 1 час в соевия сос. Запечатваме месото в загрят тиган за кратко, за да запазим соковете му. Нарязваме на едро и запържваме лука.

Патладжана нарязваме и посоляваме, след 1 час го измиваме и слагаме да се пържи в тиган с олио. Добавяме тиквичките, нарязаните чушки и морковите. Пържим, като бъркаме десетина минути.

В глинен съд слагаме месото, изпържения лук и зеленчуците. Заливаме ги с настърганите домати и размитите в малко вода нишесте и доматена салца. Заливаме с чаша вода, посоляваме, поръсваме с чубрица, черен и червен пипер.

Разбъркваме и поставяме във фурната да се пече при 200 градуса, докато остане на мазнина.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар