Най-бързите хрупкави картофки

28/06/2016
Plesneva
отPlesnevaПомощник Готвач1723512522
"Само да уточним - това са най-бързо изядените хрупкави картофки, които сме приготвяли "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
52 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо89 607
  • Преглеждания за месеца6581
  • Преглеждания за седмицата3503
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена52

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелвате и нарязвате картофите, заливате ги със зехтин, изсипвате подправките и разбърквате хубаво с ръце.

Добавяте и галетата и пак разбърквате. Подготвяте си една тава с хартия за печене и нареждате картофките като войничета.

Когато приключите с нареждането, изсипвате, ако е останал, малко зехтин на дъното. Поръсете още малко галета и мушнете в загрята на макс фурна.

Извадете ги, когато видите, че започват да се зачервяват. Цялата тази суматоха ще ви отнеме не повече от 30 мин.

Приятен апетит!подобни рецепти тук

5 12
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Йорданка Христозова
Страшно вкусни станаха картофките! Благодаря за рецептата! Следващият път към тях ще сложа и едно чесново сосче :) Едно от ястията, които със сигурност ще присъстват вече често на нашата трапеза!
1
0
николай зарков
аз добавих и 2 яйца и пак станаха вкусни
0
0
Карина Трендафилова
Картофките станаха разкошни, за мое улеснение директно ги обърках в тавата с подправките и така ги оставих - неподредени, въпреки това, пак си имаха хрупкава коричка!
Използвах прясна мащерка, която накъсах на ситно, получи се доста ароматно!
6
0

Виж всички коментари или напиши такъв