Лютеница

29/06/2016
Марияна
отМариянаМастър Шеф6542555823
"Най-любимата лютеница - кратко и ясно!"
Приготвяне40 мин.
Готвене140 мин.
Общо180 мин.
Порции6 бурканчета
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 022
  • Преглеждания за месеца317
  • Преглеждания за седмицата167
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти ги почистваме. После се нарязват на ситно доматите и чушките. Лука го нарязваме на много ситно също.

В дълбока тава се нареждат червените чушките, върху тях лукът и последно доматите. Между чушките и доматите поръсваме с малко сол и олио.

Върху доматите се поръсва също малко сол, захарта и другата част от олиото. Слагаме да печем във фурна, докато продуктите поомекнат.

Течността се поизпарява. Всичката смес след това, като стане готова, се смила в машинка за месо.

След това си измиваме 6 бурканчета, подсушаваме и ги пълним с помощта на малък черпак. Затваряме ги с капачки много добре и се стерилизират 10 минути.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йорданка
Йорданка
02.10.2017 14:11
много вкусна лютеница се получи пак :)))
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв