Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зелен боб на фурна

Зелен боб на фурна

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1961k2071k1
Зелен боб на фурна
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
28/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 800 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 5 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият боб се измива, като се отстраняват връхчетата му и се нарязва. Сварява се в подсолена вода.

След като водата заври, се вари 5 минути в нея, след което се добавят нарязаните на кубчета моркови и на по едро лук..

Оставят се още 10 минути на котлона и се добавят доматите, нарязани на кубчета. Готви се още 3-4 минути.

Прехвърляме зеленчуците в тава, в която сме сложили олиото. Правим си каша с брашното и малко вода, подправяме с подправките и заливаме зеленчуците.

Печем в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: