Морковено ризото

28/06/2016
Деси Маринова
отДеси МариноваПомощник Готвач1968561
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо161
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме олиото и задушаваме нарязния лук. Задушаваме го за 5 минути. Прибавяме нарязаните моркови и готвим още 5 мин.

Тогава сипваме ориза, който сме почистили и измили, разбъркваме го за 2-3 минути и изсипваме бялото вино, варим, докато половината течност се изпари.

Разтваряме бульона в 2 чаши вода. С помощта на черпак добавяме постепенно към останалите продукти, целта е оризът да усвои бульона, затова сипваме черпак по черпак.

Варим още 10-на минути. Когато свалим от котлона, добавяме малко черен пипер и настъргания кашкавал.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар