Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Шоколадов пай с орехи

Шоколадов пай с орехи

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1961k2071k1
Шоколадов пай с орехи
Снимка: Деси Маринова
2 / 3
28/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Обмисляме варианта да основем група на любителите на шоколадови пайове. Познайте каква ще бъде основната ни групова активност"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • масло - 100 г
  • брашно - 200 г
  • яйцa - 1 бр.
  • сол - 1 щ.
  • за плънката
  • шоколад - 100 г
  • орехи - 50 г
  • сметана - 3 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и добавяме към него маслото, което стриваме с пръсти и едновременно замесваме с брашното. Трябва да заприлича на натрошени бисквити.

Когато е готово, прибавяме леко разбитото яйце със солта. Омесва се тестото, оформя се на топка и се слага в хладилник за 30 минути, за да се стегне.

Следва да разточим по - голямата част от тестото с форма с диаметър малко над този на тавата, за да оформим ръб. Слагаме го във фурната за около 15 минути, докато порозовее.

През това време смесваме разтопения на водна баня шоколад с маслото, сметаната и натрошените орехи. Вадим блата и го заливаме с шоколадовата смес.

Останалата част от тестото разточваме и режем на лентички, които нареждаме върху шоколадовата плънка. Връщаме във фурната, отново до порозовяване. Поръсваме с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: