Тост с авокадо и яйце

29/06/2016
Лилия Цачева/Lipodve
отЛилия Цачева/LipodveЧирак7545481
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 127
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • хляб - 1 филия
  • авокадо - 1/2 бр. добре узряло
  • яйца - 1 бр.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • чери домати - няколко
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - няколко капки
  • масло - съвсем мъничко, краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Авокадото се намачква с вилица и поливаме с лимоновия сок. Хлябът се напръсква със зехтин и се пече на сгорещен тиган. Върху него се слага авокадото.

В същия тиган се загрява маслото и се чуква яйцето. Пържи се за няколко минути, като през това време се облива с мазнина, за да се запържи и отгоре или се похлупва със съд. Но, разбира се, можете да оставите жълтъкът и по-течен, ако ви допада така.

Щом яйцето се сготви достатъчно, го поставяме върху авокадото и поръсваме с подправки. Гарнираме с чери домати, които също можем да посолим.
подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар