Лазаня със сос Бешамел

18/11/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Приготвянето на лазаня не е лесно, не е и бързо, но по доволните изражения на гостите ще знаете, че усилията са си стрували!"
Приготвяне20 мин.
Готвене70 мин.
Общо90 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо22 041
  • Преглеждания за месеца413
  • Преглеждания за седмицата141
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте на ситно всички зеленчуци и ги сложете да се задушават до омекване като започнете с лука, чесъна, морковите и накрая чушките. Към омекналите зеленчуци се добавя доматеното пюре, сол и черен пипер на вкус и се вари, докато сосът леко се редуцира.

За Бешамела сложете брашното да се запържи в сгорещеното масло. Долейте на тънка струя при непрекъснато бъркане студено прясно мляко и овкусете с черен пипер, малко сол и индийско орехче. Бъркайте за 4-5 минути, докато се сгъсти и махнете от котлона.

На дъното на дълбока правоъгълна тава сипете малко зехтин, бешамелов сос и малко от зеленчуковия сос. Следват ред кори, зеленчукова плънка и пак малко бешамелов сос, след което се поръсва с кашкавал.

Повтарят се продуктите в същия ред до изчерпването им. Най-отгоре залейте със сос Бешамел и поръсете обилно с кашкавал. Сложете лазанята да се пече в загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути или до готовност.подобни рецепти тук

5 5
4 3
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар