Плодова бисквитена торта с пудинг

29/06/2016
Стела Емилова
отСтела ЕмиловаНовак321
"Обичаме торти всякакви, но изпитваме особен сантимент към бисквитените торти. И докато размишляваме върху това, какво свършихме днес, хапваме второ парче от плодовата бисквитена торта на нашата кулинарка Стела "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 963
  • Преглеждания за месеца114
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително нарежете на филийки бананите, ягодите и обеленото киви.

Приготвяне на пудинга:

В тенджера се налива прясното мляко и се вари на тих огън, докато започне да ври, като предварително отделете около 100 мл от него в купичка.

Към предварително отделеното мляко добавете пудинга и захарта и разбъркайте, докато се получи хомогенна смес.

След като заври млякото, към него постепенно прибавете сместа като едновременно разбърквате, докато се сгъсти. Свалете от котлона.

Тортата:

Сглобете формата за торта (можете да използвате и тавичка с форма по избор). Наредете първия ред бисквити, като после залейте с част от пудинга (около един черпак и половина).

След като разстелите сместа, наредете част от нарязаните банани и киви. След това добавете още малко пудинг, за да запълни празните пространства между плодовете, наредете втория ред бисквити.

Действието се повтаря. Получават се около три реда. С останалия пудинг заливате тортата, а с останалите плодове декорирате. Накрая поръсете с кафето. Слагате в хладилник, за да стегне.

Може да използвате всякакви плодове, според вкуса и сезона, но моят съвет е бананите да присъстват задължително, тъй като придават много приятен аромат и вкус .подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар