Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена Торта»Плодова бисквитена торта с пудинг

Плодова бисквитена торта с пудинг

Плодова бисквитена торта с пудинг
Снимка: Eva
2 / 3
29/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Обичаме торти всякакви, но изпитваме особен сантимент към бисквитените торти. И докато размишляваме върху това, какво свършихме днес, хапваме второ парче от плодовата бисквитена торта на нашата кулинарка Стела"

Необходими Продукти

  • пудинг - 2 пакетчета, на прах (ванилов, сметана - по избор)
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 4 с.л.
  • бисквити - 1 пак. за торта
  • банани - 3 - 4 бр.
  • ягоди - 3 - 4 бр.
  • киви - 3 бр.
  • кафе - мляно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително нарежете на филийки бананите, ягодите и обеленото киви.

Приготвяне на пудинга:

В тенджера се налива прясното мляко и се вари на тих огън, докато започне да ври, като предварително отделете около 100 мл от него в купичка.

Към предварително отделеното мляко добавете пудинга и захарта и разбъркайте, докато се получи хомогенна смес.

След като заври млякото, към него постепенно прибавете сместа като едновременно разбърквате, докато се сгъсти. Свалете от котлона.

Тортата:

Сглобете формата за торта (можете да използвате и тавичка с форма по избор). Наредете първия ред бисквити, като после залейте с част от пудинга (около един черпак и половина).

След като разстелите сместа, наредете част от нарязаните банани и киви. След това добавете още малко пудинг, за да запълни празните пространства между плодовете, наредете втория ред бисквити.

Действието се повтаря. Получават се около три реда. С останалия пудинг заливате тортата, а с останалите плодове декорирате. Накрая поръсете с кафето. Слагате в хладилник, за да стегне.

Може да използвате всякакви плодове, според вкуса и сезона, но моят съвет е бананите да присъстват задължително, тъй като придават много приятен аромат и вкус .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: