Солена торта с картофи и сирене

Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
18/11/2011
"Който е на диета да не гледа - следващата рецепта е само за цените и лакомници като нас "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо23 664
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата84
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Загрейте мазнината в тиган и задушете накълцания праз, след което прибавете нарязания бекон или шунка. Запържете за кратко и махнете от котлона. Добавете сол и черен пипер на вкус.

През това време сложете картофите хубаво да се сварят в подсолена вода, но трябва да останат цели, за да се настържат. Обелете ги и ги настържете. Сложете желатина да набъбне, разтопете го и го разбъркайте с крема сиренето и майонезата.

Пригответе си форма с махащи се стени. На дъното намажете малко от майонезената смес. Отгоре хубаво поръсете с пласт настъргани картофи, натрошено сирене, ред праз и бекон, тънко нарязани на филийки кисели краставички и яйца и малко майонеза. По желание добавете подправки на вкус.

Следва отново ред картофи и продуктите в същия ред. Готовата торта се намазва с майонезата и се слага за няколко часа в хладилника, за да стегне. Прави се украса по избор, след като се махне от тавата и се обърне.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 8
4 0
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Василена
Василена
14.10.2013 07:59
За да се стържат нормално, а не да стават на каша картофите се сваряват предишната вечер и се оставят да престоят.
0
0
Нина
Нина
30.09.2013 09:05
Немога само да разбера,как може да се настържат хубаво сварени картофи
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Най-популярните рецепти от категорията