Лаврак на фурна

18/11/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Включете фурната да се загрява, защото приготвянето на рибата няма да ви отнеме много време!"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо33 247
  • Преглеждания за месеца668
  • Преглеждания за седмицата534
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • риба - 1 лаврак, почистен
  • розмарин - стръкчета пресен
  • лимони - 1 на резени
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин
  • картофи - 5 броя
  • домати - 2 броя
  • бяло вино - 150 мл

Начин на приготвяне

Почистения лаврак натъркайте с подправки отвън и отвътре.

В корема му сложете резени лимон, стръкчета розмарин.

В тава от едната страна разпределете обелени и нарязани на колеца картофи, рибата в средата и кръгчета домати от другата страна.

Залейте със зехтина, бялото вино и поръсете със сол и черен пипер.

Покрийте тавата с фолио, направете няколко дупки с игла и сложете да се пече в умерено загряна фурна за 40 минути.

Махнете фолиото и доопечете до лек загар.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 7
4 2
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни Рецепти