Питки с пълнеж

К КК К
Готвач
1577271689141
Питки с пълнеж1 / 2
30/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • За питките
  • кисело мляко - 500 г
  • сол - на вкус
  • олио - 2 с.л.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • брашно - колкото поеме
  • за пълнежа
  • зелен лук - 20 стръкчета
  • сол - на вкус
  • копър - 1 връзка
  • червен пипер - няколко щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя тестото, като в голяма купа се сипва киселото мляко с разбитата в него сода и се слага солта и олиото.

Постепенно се прибавя брашното и се бърка с лъжица, докато стане меко тесто. Оставя се така и се приготвя плънката. В тиган се нарязва лука на ситно и се запържва с олио и малко вода.

Като е готова, се слага и нарязаният на ситно копър. Добавят се сол на вкус и червен пипер. Оставя се така малко и се сваля от котлона.

Оставя се да изстине и след това се правят четири топки от тестото и се разстилат с точилка.

После в средата се слага от пълнежа, който се разделя да има за четирите парчета. След това се намазва тавата с олио и се поръсва с брашно.

В нея се нареждат четирите топчета, които са напълнени с пълнежа и се пекат на загрята фурна на 180 градуса до готовност. След като се извадят, се покриват с кърпа и се оставят да се охладят малко.

Преди поднасяне се разрязват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: