Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Котлети от сьомга с плодова салца

Котлети от сьомга с плодова салца

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Котлети от сьомга с плодова салца1 / 2
30/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
140 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
155 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • сьомга - 4 бр. котлети
  • черен пипер - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1/2 ч.ч.
  • мащерка - прясна
  • За плодовата салца
  • папая - 1/2 бр. малка
  • ананас - 1/2 бр. малък
  • зелен лук - 3 стръка
  • кориандър - пресен
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • пудра захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сьомгата се поръсва обилно с черен пипер. Лимоновият сок се смесва с накълцаната на ситно мащерка.

Сместа се изсипва върху котлетите, след което ги поставяме в хладилника за около 2 часа.

Плодова салца:

Папаята и ананасът се нарязват на малки кубчета, зеленият лук и пресният кориандър - на дребно.

Нарязаните продукти се смесват в купа и се добавят лимоновият сок, пудрата захар и сол на вкус. Разбъркваме добре.

В тиган загряваме малко олио и запържваме рибата, като я мажем с остатъка от маринатата.

Пържим около 5 мин. от всяка страна, като се обръща от време на време, докато получи златист загар.

Сервира се с плодовата салца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: