Яхния от пилешки воденички

30/06/2016
Албена
отАлбенаМастър Шеф54774619293
"Приказна яхния от пилешки воденички - как да не се влюбиш в Българската кухня?"
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 939
  • Преглеждания за месеца91
  • Преглеждания за седмицата18
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • карантия - 500 г пилешки воденички
  • лук - 3 - 4 глави, кромид
  • паприкаш - 1 буркан
  • червен пипер - 1 с.л.
  • дафинов лист
  • черен пипер - на зърна
  • олио
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Воденичките се почистват и измиват много добре. След това се варят в подсолена вода.

Сварените воденички се нарязват на малки парчета. Бульонът се прецежда и нарязаните воденички се връщат в него.

Паприкашът се прибавя към воденичките. Подправяме с червен и черен пипер.

Прибавяме дафинов лист 1-2 листчета. Вари се още 15 мин на средна температура. Ястието се поднася със ситно нарязан магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
13.03.2018 19:42
Лукът къде отиде?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв