Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Яхния»Яхния от пилешки воденички

Яхния от пилешки воденички

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Яхния от пилешки воденички2 / 6
30/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Приказна яхния от пилешки воденички - как да не се влюбиш в Българската кухня?"

Необходими Продукти

  • карантия - 500 г пилешки воденички
  • лук - 3 - 4 глави, кромид
  • паприкаш - 1 буркан
  • червен пипер - 1 с.л.
  • дафинов лист
  • черен пипер - на зърна
  • олио
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Воденичките се почистват и измиват много добре. След това се варят в подсолена вода.

Сварените воденички се нарязват на малки парчета. Бульонът се прецежда и нарязаните воденички се връщат в него.

Паприкашът се прибавя към воденичките. Подправяме с червен и черен пипер.

Прибавяме дафинов лист 1-2 листчета. Вари се още 15 мин на средна температура. Ястието се поднася със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
Лукът къде отиде?
13.03.2018 19:42
2