Tелешко контрафиле

19/11/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Телешко контрафиле с изискан вкус, което ще впечатли гостите ви с вкус и визия!"
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 006
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 1 кг контрафиле
  • лук - 1 глава
  • сланина - 90 г или бекон
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • розмарин - 1 ч.л. сух + 1 с.л. пресни листенца
  • вино - 50 мл червено
  • бульон - 400 - 500 мл зеленчуков
  • брашно - 1 с.л.
  • коняк - 1/2 с.л.
  • лимони - прясно изцеден лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете 30 г от сланината на тънки резенчета, а останалата част - на кубчета. Почистете месото от ципите, натъркайте със сол, черен пипер и сух розмарин. Шпиковайте месото с кубчетата сланина и пресен розмарин. Сложете останалата сланина да се разтопи и в мазнината запържете за кратко месото. Заедно с него отстрани прибавете едро нарязания лук.

Наредете запържения лук заедно с мазнината в тава, отгоре сложете ниска скара и върху нея месото. Полейте с виното и сложете да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 50-60 минути. През 10-ина минути поливайте телешкото с 2-3 сл от горещия бульон. Сложете готовото месо в голяма чиния и го завийте с фолио за 20 минути да се запари.

От лука и мазнината в тавата се приготвя сос. Загрейте останалата мазнина (ако не е много загоряла) и запържете в нея брашното. Разредете соса с малко бульон и добавете отделилите се в чинията сокове от месото. Подправете с лимонов сок и коняк. Бъркайте соса и след 8-10 минути го махнете от котлона. Поднесете телешкото контрафиле, нарязано на филии и полято със соса.
подобни рецепти тук

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар