Меса с кисело зеле в гювеч

30/06/2016
Йорданкаот ЙорданкаГотвач 2x
"Любителите на класическата рецепта за месо с кисело зеле в гювеч ще ви кажат, че предвидливите кулинарки, които са замразили кисело зеле във фризера, ще могат да му се насладят и в средата на лятото "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо528
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 400 г
  • свинско месо - 400 г
  • наденица - 2 бр.
  • кисело зеле - 1 - 2 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилешкото и свинското месо на средно големи парчета. Нарязваме и наденицата на вкус.

Накълцайте зелето на тънко. Вземете гювеч и сложете капки олио на дъното. Редувайте продуктите в гювече.

Сложете зеле, пилешко месо, зеле, свинско месо, зеле, наденица. Пръснете и ориза измежду редовете.

Поръсете с червен и черен пипер на вкус. Добавете 2-3 чаени чаши вода. Сложете гювеча да се пече на бавен огън около час-два. Сервирайте от всичко по малко в чинията.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар