Паниран телешки език

Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
19/11/2011
"Едно ястие, което може да спечели сърцето на всеки мъж!"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции2-3
Сготви+2 точки
1 Потребител и ти сготвиха тази рецепта
Статистика
  • Преглеждания общо13 356
  • Преглеждания за месеца108
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • карантия - 1 телешки език
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 брой
  • целина - 1/2 глава
  • магданоз - няколко стръка
  • яйца - 2 - 3 броя, за паниране
  • сухари - счукан за паниране или галета
  • сол
  • мазнина - за паниране
  • ябълки - 1 малка
  • вино - 1 к.ч.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • лимонов сок - 1 с.л. или оцет
  • брашно - 1 с.л.

Приготвяне на Паниран телешки език

Изчистете и измийте телешкия език и го сложете да се свари заедно с едро нарязаните зеленчуци. Обелете телешкия език и го нарежете на филии.

Загрейте мазнина, разбийте яйцата и натрошете сухара. Потапяйте всяко парче език в яйца и галета и изпържете до златист цвят.

Поднесете със сос, приготвен от настърганата ябълка, захарта, виното, лимоновия сок или оцета, подправен с малко сол и сгъстен с 1 с.л. разтворено в малко вода брашно.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4.3
Общо 4 гласували
5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с