събота, 1 ноември

Паниран телешки език

Публикувана от:
Видяно: 9 001 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Карантия
Рецепта за Паниран телешки език
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции2-3

Необходими Продукти

  • карантия - 1 телешки език
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 брой
  • целина - 1/2 глава
  • магданоз - няколко стръка
  • яйца - 2 - 3 броя, за паниране
  • сухари - счукан за паниране или галета
  • сол
  • мазнина - за паниране
  • ябълки - 1 малка
  • вино - 1 к.ч.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • лимонов сок - 1 с.л. или оцет
  • брашно - 1 с.л.

Приготвяне на Паниран телешки език

Изчистете и измийте телешкия език и го сложете да се свари заедно с едро нарязаните зеленчуци. Обелете телешкия език и го нарежете на филии.

Загрейте мазнина, разбийте яйцата и натрошете сухара. Потапяйте всяко парче език в яйца и галета и изпържете до златист цвят.

Поднесете със сос, приготвен от настърганата ябълка, захарта, виното, лимоновия сок или оцета, подправен с малко сол и сгъстен с 1 с.л. разтворено в малко вода брашно.

5.0 от 3 Гласа

Бъди първият, който ще даде своя отзив тук!

Домашна и бърза рецепта за Паниран телешки език. Не намерихте това което търсите? Прегледай останалите рецепти за Паниран телешки език. Доказани рецепти от нашенската и чуждестранна кухня. Съвети за готвенето на Паниран телешки език в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с множество рецепти, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.